Vés al contingut

Lolita Bosch

ES109969M!

Ja fa uns quants dies que vam començar la lectura d’M. Creiem que no ens ha deixat pas indiferents, oi?
Ara ha arribat el moment de posar en pràctica tot el que hem anat treballant d’una manera original però rigorosa.

És clar que ara ja sabeu ben bé quin és el camí terrible que ha seguit la vida d’M i la seva família. Doncs la nostra proposta és la següent:

Els tipus de text

Hem acabat de treballar els diversos tipus de text, els quals us permeten de fer arribar a bon port qualsevol missatge que tingueu al cap i que vulgueu transmetre. És un tema que coneixeu molt i molt bé. De ben segur que sereu capaços d’explicar tot el que ha succeït al llarg de la novel•la fent ús d’un dels tipus de text que hem treballat, el que vulgueu. Difícil? No patiu!!

Què hem de fer?116696

La imaginació i la originalitat han de ser les vostres companyes de viatge. Un text retòric? I tant, de ben segur que sereu capaços de transmetre tot el que s’ha anat desenvolupant en el relat amb aquest tipus de text: un poema (no oblideu la poesia visual), un anunci… Trieu i vulgueu fer-ho tan bé com sapigueu! Un text conversacional? Sí, un diàleg, però potser és massa evident. I una petita obra de teatre? Però amb tots els ets i uts, eh? L’any passat vau treballar a fons el text teatral: personatges, acotacions, decorats, atrezzo… cal que al final el puguem publicar i representar. Un text argumentatiu? No cal que en parlem, ara bé: que es pugui publicar en un diari o una altra publicació, ha de ser excel•lent! I d’aquesta manera podeu anar a parar a qualsevol model de text dels que hem treballat en aquesta primera part del curs.

És clar que amb esforç, bones ganes i originalitat us en sortireu. Heu de recordar que, sigui com sigui, cal que en el vostre text hi aparegui la síntesi de tot el que ha succeït en l’obra.

Resultat

L’objectiu és que sapigueu transmetre tot el que coneixeu d’M de manera original i única, mitjançant els diversos tipus de text que la llengua us ofereix.
Podeu fer servir tots els recursos que tingueu al vostre abast: treball amb l’ordinador, recerca d’informació, enregistrament en vídeo, etc.
La data de lliurament serà d’aquí a dues setmanes. Teniu força temps, ara només cal que hi esmerceu tota la il•lusió i les ganes de fer-ho de manera excel•lent.

Una mica més d’informació per preparar la xerrada…

 El seu currículum (aquí) 

Article a Vilaweb.cat (aquí)

No comments yet

Deixa un comentari